SLÖJDA PÅ PÅSKLOVET: LEK SOM FÖRR NU!

 Gör din egen favoritleksak! Lyssna på en berättelse om hur barn lekte förr och vilka leksaker de hade. Låt dig inspireras att skapa en personlig leksak av skogens material samt av ull och garn i en efterföljande workshop.

Så länge vi människor har funnits har barn haft lekar och leksaker. Men hur kunde en leksak se ut under medeltiden och vilka lekar kunde barn leka under 1500-talet? Var fick barn leksaker från när de inte gick att köpa från en affär? Och hur kunde leksaker se ut när farmor eller mormor var barn?
Anna Bratås, museipedagog, Västmanlands läns museum berättar vid tre klockslag hur barn lekte förr i tiden och vilka leksaker de hade.

Du får göra din egen leksak av bl a skogens material med inspiration från berättelsen under ledning av Gittan Wallin Wester och Ioannis Papadonikolakis, slöjdpedagoger. Med grenar, kottar, ull och garn kan du skapa en sak som du tycker är roligt att leka med. Och som håller länge.

Material finns på plats. Kostnadsfritt. Från 6 år och uppåt. Välkommen!

#slöjdlov!
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

Med dina händer kan du göra skillnad
Vill du veta mer om hållbara material och få slöjdtips? På Hemslöjdsguiden hittar du mer information om Slöjd Håller och hur du med dina händer kan du göra skillnad. Slöjd håller vill inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och att återanvända naturliga material. Med kunskap kan du göra egna val som bidrar till ett hållbart samhälle.